שימוש נכון בתנור קרמיקה מאפשר להגיע לטמפרטורות גבוהות בצורה מבוקרת ובטוחה. בנוסף, חשוב להתאים את אופי השימוש לסוג חומר הגלם שאיתו עובדים ולמטרות שאותן מנסים להשיג. אז איך עושים את זה? הנה המדריך המלא
השם של תנור קרמיקה מעט מטעה, כי בפועל הוא מיועד לא רק לשריפה של
קרמיקה אלא גם עבור שריפת חומרי גלם אחרים ובהם חימר, פורצלן, זכוכית או גלזורה.
עם זאת, אופי העבודה עם התנור פחות או יותר זהה. בשלב הראשון, צריך לבחור האם
לעבוד עם תנור קרמיקה בעל פתח קדמי או עילי. בשלב השני, קובעים את הטמפרטורה על פי
סוג חומר הגלם ומטרות העבודה.
במילים אחרות, שימוש נכון בתנור קרמיקה מתחיל בבחירה מושכלת שלו.
בשביל לבחור נכון את התנור שאיתו שורפים קרמיקה או חומרי גלם אחרים, צריך להביא
בחשבון את ההבדל בין דגמים עם פתח קדמי לבין פתח עילי:
א. כושר בידוד – כושר
הבידוד של תנור פתח קדמי גבוה יותר מאשר כושר הבידוד של תנור עם פתח עילי. כתוצאה
מכך, תנור עם פתח קדמי יכול לחסוך באנרגיה, בעוד פתח עילי מבטיח טמפרטורה אחידה
יותר בכל חלל התנור.
ב. פתיחה קלה – תנור
קרמיקה פתח עילי שמצויד במנגנון הידראולי מאפשר לפתוח בקלות את הדלת. לעומת זאת,
בתנור קרמיקה עם פתח קדמי יכול להיות שהשימוש הנכון ידרוש מאמץ פיזי רב יותר.
ג. כיווני קרינה –
התוצאה של שימוש בתנור קרמיקה מושפעת בצורה דרמטית ממספר כיווני הקרינה. ברוב
הדגמים של תנור קרמיקה פתח קדמי קיימים לדוגמא 5 כיווני קרינה, בעוד בתנור עם פתח
עילי הדגש הוא על כושר בידוד גבוה שאמור להעניק אפקט דומה.
כיצד יודעים על איזה תכנית להפעיל את התנור?
שימוש נכון בתנור קרמיקה תלוי כאמור במטרה שאותה מנסים להשיג. בשביל
לעבוד עם תנור קרמיקה ולא לגרום נזקים בלתי הפיכים לחומרי הגלם, צריך לקבוע
טמפרטורת יעד מקסימאלית. עם זאת, ברוב התנורים יש תכניות עבודה מוגדרות מראש – כמו
למשל כאלה שמיועדות לקרמיקה לעומת אחרות שמתאימות יותר עבור פורצלן, זכוכית או
גלזורה.
כמו כן, פקדי הבקרה השונים שקיימים על התנור אמורים גם הם לאפשר עבודה
נוחה ובטיחותית יותר עמו. אם רוצים להפיק את מלוא התועלת מסוגים שונים של תנורי
קרמיקה בעלי פתח קדמי או עילי, כדאי לבדוק מה קובעות הנחיות היצרן לגבי כל סוג של
דגם ואף להביא בחשבון את ההבדלים בין פקדי הבקרה.
לסיכום, תנור קרמיקה משמש למגוון רחב של מטרות ולכן כדאי לדעת איך
עובדים איתו נכון. בשביל להשתמש בתנור יחד עם כל היתרונות שלו, צריך לבחור את הדגם
הרלוונטי לפי השיקולים הבאים: אופי וסוג חומרי
הגלם, מטרת שריפה החומרים בתנור, משך העבודה וכן הלאה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה